Een weekend vol plezier

23, 24 en 25 juni 2017 van 10:00 tot 17:00 uur

Bekijk hier meer informatie

Een lustrum

Voor de 20ste keer Tuindagen

Ga naar het programma

Voor ieder wat wils

Ook dit jaar zijn er weer veel standhouders aanwezig

Bekijk deelnemende standhouders

Arrangementen voor een groep reserveren?


Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Over

Tuindagen

De Tuindagen van Landgoed Vollenhoven. Een eenvoudige naam voor een veelzijdig evenement. Een evenement waar cultuurhistorie, natuur en amusement elkaar aanvullen en waar u kunt genieten van de veelzijdigheid van een historisch landgoed. De inkomsten van deze dagen leveren een bijdrage aan de instandhouding van het landgoed.

Algemene informatie

Locatie: Landgoed Vollenhoven. Utrechtseweg 59, 3732 HA De Bilt

Toegang: € 7,50 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis, 65+ € 1,- korting

Parkeren: € 2,-

Rondleiding: € 2,- p.p.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Beperkt toegankelijk voor rolstoelen.

Per auto: vanaf A28 afslag de Uithof De Bilt volgen en vervolgens parkeerborden.

Per OV: vanaf station Utrecht CS bus 50, 52, 53 en 74. Halte Amersfoortseweg.

Per fiets: fietsenstalling op het landgoed aanwezig.

De Tuinen

De tuinen van Landgoed Vollenhoven zijn in binnen- en buitenland bekend bij tuinliefhebbers. Het ontwerp uit de eerste helft van de 19e eeuw is nog haast onveranderd aanwezig. De verschillende eigenaren hebben door de jaren heen hun stempel op het park gedrukt zonder geweld te doen aan het bestaande ontwerp waardoor u tijdens de wandeling door tuinen uit verschillende periodes loopt.

De Engelse tuin, als laatste toegevoegd aan het park, is aangelegd in de jaren 20 van de vorige eeuw. De tuin is in etages opgebouwd en de op kleur ingeplante borders maken het een lust voor het oog. De tuin is omzoomd door eeuwenoude bomen en in de nabijheid ligt een ommuurde moestuin met de oude kassen en kweekbakken. Het Engelse landschapspark met de glooiingen, het meanderende water en de kronkelende paadjes wordt aaneen geregen door een statig beukenbos. Tijdens de Tuindagen kunt u ook de oranjerie, het koetshuis met de oude stallen en de ijskelder bezoeken.

Farmers Fair

Al 20 jaar worden de Tuindagen op Landgoed Vollenhoven georganiseerd. Om dit te vieren zal er in 2017 een speciale Farmers Fair worden toegevoegd. In dit lustrum dorp vindt u een keur aan lokale en biologische producten, kunt u iets te eten kopen bij de ludieke foodtrucks en tevens zullen er  vele activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Een waar lustrumdorp. Meer informatie hierover volgt in de komende maanden.

Standhouders

Maar uw bezoek aan het mooie landgoed heeft u meer te bieden. Tijdens de wandeling vindt u op verschillende plaatsen speciaal geselecteerde verkoopstands met uiteenlopende producten, demonstraties en activiteiten passend bij de sfeer van Landgoed Vollenhoven. U kunt genieten van een kopje koffie, lunch of hightea bij de familiecatering bij het Grote Huis of in de Oranjerie.

Arrangementen

Arrangementen

Groepsarrangement

Minimaal 12 personen

Entree € 6,50 pp

 

Vollenhoven arrangement

Minimaal 10 personen

Entree + rondleiding + kopje koffie/thee € 10,50 pp

 

Privétuin

Wilt u van de Tuindagen echt een feestje maken? Reserveer dan met uw groepje (min 10 personen) uw eigen tafel in de privétuin. Dit is alleen mogelijk indien u een reservering heeft geplaatst voor dinsdag 20 juni 2017.

High Tea         € 16,50 pp

Lunch              € 16,50 pp

Ik wil graag informatie ontvangen over arrangementen


Gebruik onderstaand formulier om ons een bericht te sturen. Wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.